The Big 5 + Portugal og deres live opptredener

Jeg har nå kommentert bidragene fra begge semi-finalene, og da er det også på sin plass å ta en titt på opptredenene til de direkte kvalifiserte, altså vertslandet Portugal og de såkalt "fem store".

Portugal
Portugal og deres bidrag O jardim kommer etter oss i finalen, som nummer 8. Det er fint med variasjon mellom hvert bidrag, men ved dette tilfelle tror jeg ikke det er en fordel for Portugal. Norge og Alexander Rybak med sitt energiske bidrag kan kanskje overskygge det sarte nummeret fra Portugal. I min personlig mening stiller Portugal med et kjedelig bidrag og sceneshow. En ballade må treffe skikkelig skal den gjøre det bra. Amar Pelos Dois traff publikum rett i hjertet, det tror jeg kanskje ikke O jardim vil gjøre i like stor grad. Men som tidligere sagt, veldig fint med den klokkeklare stemmen og når begge jentene synger sammen.

Spania
Amaia og Alfred er så uheldige å få startnummer 2 i finalen, et beryktet startnummer. Ingen vinner har noen gang hatt startnummer 2. Nå tror jeg ikke Spania hadde vunnet med et annet startnummer, men jeg håper de vil få et respektabelt resultat, det syns jeg absolutt de fortjener. Denne balladen griper akkurat slik den skal. Selv om det av og til kan høres på grensen til surt ut syns jeg de gjør det helt fortryllende. Det visuelle er enkelt, men vakkert.


Storbritannia
Jeg liker veldig godt sceneshowet og jobben SuRie gjør på scenen. Lys tunnelen ser stilig ut, fargene er fine, SuRie høres bra og hun har en god utstråling på scenen. Jeg er spent på hvordan publikummet vil ta i mot henne og bryter ut i allsang, med tanke på hvor stort potensiale refrenget har til å fenge skikkelig.Italia
Vokalmessig syns jeg duoen fra Italia leverer godt. De synger med innlevelse og herlig kraft. Jeg syns sangteksten som kommer opp på skjermen er litt forstyrrende. Den er litt for stor, tar litt mye fokus vekk fra artistene og man blir veldig opptatt av å se etter språk man kjenner til. Samtidig er det et godt virkemiddel for å få frem budskapet, det treffer hardere når man ser sterke sitater fra sangen på sitt eget språk.Frankrike
Frankrike og Italia stiller med beslektede temaer. Ved Frankrikes bidrag kommer ikke tematikken om flyktningkrisen og historien om barnet Mercy så godt frem om man ikke kan fransk. Det syns jeg på et vis er litt synd, men når jeg ser videoen fra deres live opptreden blir jeg berørt og merker at det gjør ikke så mye at selve opptreden ikke skriker ut budskapet på samme måte som hos Italia. Veldig effektfullt med hånd koreografien.


Tyskland
Jeg har hele veien likt You Let Me Walk Alone, men i det siste har teksten virkelig rørt meg, og formidler han teksten så godt han bare kan, så tror jeg mange vil la seg røre av denne opptredenen. Det funker flott med led skjermen bak han. Ordene og animasjonene understreker teksten på en veldig fin måte. Og stemmen hans er så fløyelsmyk og nydelig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Min vurdering: Østerrike, Russland, Kroatia, Latvia, Romania og Danmark

Østerrike: Pænda - Limits Først ut i dette vurderingsinnlegget er Østerrike. De stiller med Pænda og låten Limits. Dette syns jeg er en vel...