Min vurdering: Polen, Slovenia, Sverige, Ukraina og Portugal

Polen: Gromee feat. Lukas Meijer - Light Me Up
Polen stiller med en låt som er veldig i tiden, den er frisk og moderne. Dessverre blir det litt uinteressant for meg, låten er ikke den sterkeste i sin sjanger og jeg har lett for å gå lei raskt av slike låter. Jeg har likevel tro på at de kan gjøre det bra i Lisboa. Deres opptreden i Polen var ikke av de beste, der syns jeg scenen ble for liten for dem og de var for mange på scenen. Det ser mye bedre ut når det kun er Gromee og Lukas Meijer som er på scenen, så det håper jeg også de vil gå for i Lisboa. Jeg håper vokalen er blitt jobbet med, og de må gjerne kjøre på med all trøkk og energi de har. Da tror jeg det blir veldig bra.

5 poeng.Slovenia: Lea Sirk - Hvala, ne!
Rett på sak, dette er bunnplasseringen hos meg. Sangen er irriterende, slitsom å høre på og deler av den høres utdatert ut. Den gjentakende beaten er forferdelig, og det er derfor helt nydelig når vi får en pause, men så kjører de enda sterkere på, så det hjelper lite. Vondt å høre på og vondt å se på den hyppige blinkinga med lys og farger. Sangen fremføres på slovensk, så det blir ikke så tydelig, men jeg liker ikke når artisten sier navnet sitt i sangen på måter som "Jeg heter/jeg er *navn*" eller når navn ropes ut i starten av sanger. Ellers er Lea Sirk en god artist, det skal hun ha, men det blir likevel det laveste poenget til Slovenia.

1 poeng.Sverige: Benjamin Ingrosso - Dance You Off
Nok en mannlig soloartist fra Sverige. Dance You Off har vokst på meg, mine første tanker om sangen var litt lunken. En moderne låt med noen hint av 80-talls vibber, litt små kjedelig. Derfra gikk den over til å bli "bakgrunnsmusikk", en sang som er fin å ha i bakgrunnen mens man jobber med noe om man ikke følger så mye med på hva som spilles i bakgrunnen. Sakte, men sikkert, begynte jeg å like den bedre og bedre. Ingrosso gjør det godt live, men det kan kanskje bli litt tynt og slitsomt i lengden med de lyse partiene i refrenget. Alt i alt, sangen fenger mer og mer. Men Sverige, velg gjerne ut en annen type artist neste år, gjerne en kvinnelig artist, så vi får litt variasjon fra dere.

7 poeng.Ukraina: MÉLOVIN - Under The Ladder
Ukraina sender et fyrverkeri av en låt og en interessant og karismatisk artist til Lisboa. Det er en veldig kraftfull og fengende sang. Jeg er spent på om de holder på sceneshowet sitt fra Ukraina. Det likte jeg veldig godt. Det var gjennomført og spennende å se på, med oppbygd scene med trapp opp til et flygel og flammer og det hele. Liker veldig godt bruken av piano i sangen. Mélovin er utrolig god på scenen og har en stødig vokal. Det som trekker ned noe voldsomt er uttalen hans. Han kunne like gjerne sunget på et annet språk, det er omtrent totalt uforståelig.

6 poeng.Portugal: Claudia Pascoal - O jardim
Vertsnasjonen stiller med O jardim, i mine ører en moderne pop versjon av i fjor. Foretrekker Salvador Sobrals sang, men det var i fjor. Årets bidrag er fin og rolig, og blir fremført bra live. Claudia har en klokkeklar fin stemme, og det er vakkert når det blir tostemt. Veldig fint og sårt, men jeg blir ikke helt fortryllet av det heller. Det blir heller litt kjedelig og intetsigende.

4 poeng.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Min vurdering: Østerrike, Russland, Kroatia, Latvia, Romania og Danmark

Østerrike: Pænda - Limits Først ut i dette vurderingsinnlegget er Østerrike. De stiller med Pænda og låten Limits. Dette syns jeg er en vel...