Min vurdering: Geogia, Ungarn, Latvia, Malta og Montenegro

Georgia: Iriao - For You
Georgia stiller ofte med bidrag som skiller seg ut fra de andre bidragene, og det er ingen unntak i år. Stort sett syns jeg Georgia disker opp med ganske dårlige bidrag, men i år har jeg virkelig blitt glad i deres bidrag. Det er en rolig, fin og behagelig sang de sender i år. Jeg er glad mannskor, så jeg liker godt denne gruppa og stemmene deres sammen. Håper på en stemningsfull opptreden.

7 poeng.Ungarn: AWS - Viszlát nyár
Jeg er ikke fan av metall, så første gang jeg hørte denne syntes jeg sangen var helt grusom. Ikke en låt jeg ville hørt på igjen utenfor eurovision, men når man er i eurovision bobla så hører man sangene flere ganger, og det har resultert i at jeg liker sangen bedre. Det er en nerve i sangen, det føles ekte og det er innlevelse og formidling som bare det. Brøling mot slutten før moduleringa kan jeg klare meg godt uten, men moduleringa får de pluss for! De har en god energi på scenen, og det er kult å se på.

5 poeng.Latvia: Laura Rizzotto - Funny Girl
Dette blir veldig teatralsk, seigt, tungt og mørkt. Etter flere slike sanger som følge av 50 shades filmene, så blir dette uoriginalt, og det er som om noe mangler. Teksten kan man kjenne seg igjen i og jeg liker stemmen hennes godt, så det skal Latvia få poeng for. Hun kan synge bra live, og det teatralske fra videoen forsvinner litt på scenen, så det er også bra. Likevel, det blir for flatt, kjedelig og tungt. De prøver seg med et forførende bidrag, men det blir bare sutrete.

3 poeng.Malta: Christabelle - Taboo
Taboo er for meg en helt grei sang, men jeg glemmer den litt i mengden. Den skiller seg ikke nok ut fra resten. Sangen handler om psykisk helse og å bryte tabuet rundt temaet, noe som er veldig bra, men uten å vite om temaet på forhånd syns jeg det er vanskelig å fange opp hva som menes med låten, det når ikke helt frem og det blir litt uinteressant.
Christabelle har opptrådt i Moskva og i Amsterdam under oppkjøringen mot Eurovision, og hun overbeviser litt bedre når låten blir fremført live. Jeg liker det bedre live enn spilt inn. Om det er nok til å skille seg litt bedre ut fra mengden er jeg usikker på, men jeg har tro på en god sceneopptreden.

5 poeng.Montenegro: Vanja Radovanovic - Inje 
Veldig typisk øst-europeisk. En typisk balkan ballade, men den slår ikke veldig godt an hos meg. Det blir veldig dystert og dramatisk, liker bedre ballade som "Adio" og Moj Svijet" som Montenegro tidligere har stilt med. Det er bra Montenegro viser sin tradisjon og stil, men denne gangen treffer de ikke min smak. Melodien er ikke sterk nok og fenger ikke nok til at man føler for å synge med. Et bidrag jeg syns blir vanskelig å relatere meg til og sangen vil fortelle er utenfor min begripelse. Vanja har en god stemme, og jeg syns han formidler godt, selv om jeg ikke får noe grep på hva han formidler. Alt i alt er det en kjedelig ballade som kunne glidd rett inn i Eurovision for 10-15 år siden. Det er jeg altså ikke spesielt ute etter i 2018.

2 poeng.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Min vurdering: Østerrike, Russland, Kroatia, Latvia, Romania og Danmark

Østerrike: Pænda - Limits Først ut i dette vurderingsinnlegget er Østerrike. De stiller med Pænda og låten Limits. Dette syns jeg er en vel...