Min vurdering: Frankrike, Tyskland, Italia, Spania, Storbritannia

Frankrike: Madame Mosieur - Mercy
Frankrike stiller i år med et bidrag om flykningekrisen og barnet Mercy. Jeg er ikke så veldig glad i bidrag som toucher inn på politiske temaer i Eurovision, men hele innpakningen og temaet har denne gangen grepet meg. Mercy er en behagelig sang å høre på, det er en ekte, rørende historie og sett bort i fra språket høres sangen fransk ut. Kjempefint refreng, og jeg elsker "mercy, mercy, mercy" delen på slutten. Av deres opptredener under pre-partyene syntes jeg det var vakkert å høre på, de gjør en overbevisende jobb og de får med seg publikum på refreng og håndbevegelser.

12 poeng.Tyskland: Michael Schulte - You Let Me Walk Alone
Endelig et bidrag fra Tyskland som jeg virkelig liker! De siste årene har det vært få gode ord å få fra meg, men nå er jeg veldig positiv. Kjempefin tekst, god formidling, elsker fiolinen i bakgrunnen. Det er så fint når det sakte, men sikkert bygger seg opp. Jeg synes også Schulte gjør en trygg opptreden live, det er ikke langt unna studioversjonen. Jeg håper på en skikkelig stemningsfull opptreden i Lisboa.

8 poeng.Italia: Ermal Meta & Fabrizio Moro - Non mi avete fatto niente
Også Italia sender et bidrag med et politisk preg over seg om terrorisme. Som sagt, syns ikke så mye om politiske bidrag. Blir ikke like godt revet med her som ved Frankrikes bidrag, det blir litt for kamp-sang, alvorlig og aggressivt. Men et viktig tema, det er det, og den handler jo om at terrorister ikke har tatt fra oss noe og at det er håp. Teksten er veldig sterk, og duoen formidler veldig godt. Jeg tror det kan bli en sterk opptreden, og jeg syns litt synd på de som skal opptre etter Italia i finalen.

5 poeng.Spania: Alfred & Amaia - Tu canción
Årets søteste bidrag! Spania sender en nydelig og søt sang, men det kan bli litt High School Musical og i overkant søtt. Det hjelper derimot å kjenne til historien deres, vite at det vi ser på scenen og at de faktisk er et ny-forelsket par. Det er veldig fint å høre på, både med stemmene deres, språket og melodien. Jeg lar meg sjarmere, det er en låt man kan drømme seg bort i. Jeg håper de vil holde sammen lenge i årene som kommer. De er begge unge, derfor bremser jeg litt, men bare litt. Jeg håper de vil ta inn publikum mer under deres opptreden i Lisboa, at de ikke blir for oppslukt av hverandre.

10 poeng.Storbritannia: SuRie - Storm 
Dette er i min mening et av de bedre bidrag Storbritannia har sendt de siste årene. Storm er en flott låt med en god og motiverende tekst og helhetlig uttrykk som høres britisk ut. Jeg liker refrenget veldig godt. Det er lett å lære seg, etter å ha hørt det et par ganger sitter det og det er en stor fordel i Eurovision. Budskapet er revolusjonerende nytt, og det er ikke alltid det funker, men med denne sangen når det igjennom hos meg. Oppløftende, positiv og fengende. Artisten SuRie er veldig kul og tilfører mye til sangen. Hun har en sterk vokal og er stødig og trygg på scenen, så dette har jeg tro på!

10 poeng.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Min vurdering: Østerrike, Russland, Kroatia, Latvia, Romania og Danmark

Østerrike: Pænda - Limits Først ut i dette vurderingsinnlegget er Østerrike. De stiller med Pænda og låten Limits. Dette syns jeg er en vel...