Første semi-finale 2018 - mine reaksjoner

For en spennende kveld det ble! Det var en utrolig sterk semi-finale, som forventet, og med flere overraskelser.

Mine tanker om hvert bidrag:
Aserbajdsjan: Jeg syntes Aisel gjorde det veldig bra, hun så flott ut, hun hørtes bra ut live og jeg likte veldig godt sceneopptreden hennes. Den var veldig fin å se på, flott bruk av lys og farger. Det som var litt rart med den var når hun løp litt frem og tilbake.
Aserbajdsjan kom ikke videre til finalen, første bidrag fra Aserbajdsjan til å ryke i semi-en. Jeg hadde trodd de ville klare det, men samtidig er jeg ikke så overrasket.

Island: Ari gjorde en flott innsats for landet sitt med det utgangspunktet han hadde. Ingen bombe at han ikke blir å se i finalen på lørdag, men synd for Ari som er veldig flink, blid og sprudlende.

Albania: Eugent Bushpepa gjorde nok utvilsomt Albania stolt i går kveld. Stemmen på den mannen er helt utrolig. Veldig fortjent. Sceneshowet var litt kjedelig for min smak, men samtidig er det fint å se en slik opptreden fra Albania.

Belgia: Sennek gjorde i min mening en spennende og god opptreden. Jeg begynte jo plutselig å like A Matter of Time, så derfor litt trist at Belgia ikke klarte seg i årets semi-finale etter den suksessen de har hatt de siste årene.

Tsjekkia: Det så litt stivt ut i begynnelsen, men Mikolas Josef mykna opp, og gjorde en solid jobb på scenen. Likte veldig godt fargebruken og det ble en kul opptreden. Vokalt var Mikolas super. Han har ikke en enkel sang, så jeg er imponert over prestasjonen hans.

Litauen: Jeg har ikke vært helt overbevist over Litauen frem til nå, men du verden som Ieva overbeviste meg nå! Magien kom tilbake, for et vakkert bidrag. Ble skikkelig rørt, og skal ikke se bort i fra at Litauen suser rett opp et sted i min topp 10 liste etter andre semi-finale er over.

Israel: Ingen overraskelser her. Ingen tvil om at Netta er helt rå. Jeg klarer likevel ikke se for meg denne som vinneren av Eurovision Song Contest 2018. Men hun ender nok høyt oppe.

Estland: Fantastisk prestasjon, er det mulig å ha en slik klokkeklar stemme og gå så høyt opp så uanstrengt? Og utrolig vakkert med kjolen. Elina tok pusten fra meg.

Bulgaria: Bulgaria bleknet for meg etter Estland. De gjorde det bra, men jeg var helt i 100 over La Forza og EQUINOX klarte ikke å fenge meg. Men fortjent finaleplass.

Makedonia: Guri malla, så surt det var innimellom, for meg var dette elendig og rotete.

Kroatia: Sangen er helt klart bedre uten videoen. Snakkingen likte jeg fortsatt ikke, men Franka har en super stemme.

Østerrike: Jeg ble faktisk overrasket da Østerrike ble lest opp, jeg hadde ikke trodd de ville klare å kvalifisere seg, men det burde jeg kanskje ettersom de faktisk gjorde det og mange andre hadde troa. Foretrekker koringa i studioversjonen, men det ble en mektig opptreden og Østerrike leverte godt.

Hellas: Med tanke på hvor populær denne har vært blant fansen opp til nå er jeg overrasket over at de røyk ut. Samtidig kan jeg skjønne det, for meg ble denne opptreden, jeg må bare si det, helt gresk. Det var ikke mulig å skjønne hva sangen handler om gjennom opptreden hennes og hva blåfargen i hånda skulle fortelle er helt uforståelig.

Finland: Jeg er så glad for at Finland og Saara Aalto kom seg gjennom semi-finalen. Sangen er vanvittig fengende i mine ører og imponerende sceneshow hvor hun snurrer og henger opp ned og kaster seg bak og blir tatt i mot av danserne.

Armenia: Dette ble bare kjedelig etter energibunten Finland. Sevak har en god stemme, men som sagt, det ble rett og slett kjedelig.

Sveits: Dette var en veldig kul opptreden, herlig energi fra søskenduoen. Syns synd på Sveits som sliter sånn med å kvalifisere seg.

Irland: Så nydelig, magisk stemning og jeg er så glad vi fikk gjensyn med det dansende gutteparet fra videoen. Klokt valg av Irland. Og for en gledelig overraskelse at det ble finaleplass på Irland igjen!

Kypros: For et fyrverkeri, dama er jo helt vilt god. Etnisk og internasjonalt, samtidig som et godt gammeldags esc bidrag, men tatt til nye høyder. Personlig syns jeg ikke det blir interessant nok, men ingen tvil om dette er utrolig bra, og jeg ser ikke bort i fra at Kypros tar en Portugal.

De vi vil se igjen i finalen på lørdag er da altså: Albania, Bulgaria, Tsjekkia, Estland, Israel, Litauen, Østerrike, Kypros, Finland og Irland. 10 flotte bidrag jeg er veldig fornøyd med å se igjen. Første semi-finale ble et forrykende show. Nå blir det spennende å se hvordan det går i andre semi-finale på torsdag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Min vurdering: Østerrike, Russland, Kroatia, Latvia, Romania og Danmark

Østerrike: Pænda - Limits Først ut i dette vurderingsinnlegget er Østerrike. De stiller med Pænda og låten Limits. Dette syns jeg er en vel...