Første semi-finale 2018 - hvem kvalifiserer seg?

Eurovision uka er i gang, og høydepunktene står klare som perler på en snor!
I morgen er det den første semi-finalen der 10 av 19 land skal videre til finalen. Hvordan i all verden skal så mange utrolig sterke bidrag få skvisa seg gjennom nåløyet? Den første semi-finalen er uten tvil den med hardest konkurranse, og det skal bli spennende å se hvem som blir av de 10 heldige. Vil noen av storfavorittene til å vinne ryke ut allerede under semi-finalen?

Å gjette seg frem til hvilke 10 som vil kvalifisere seg er like nyttig som å trekke 10 lapper. Jeg har likevel prøvd å sette opp mine antakelser. Jeg har ikke sett mye på odds og betting lister, mine prediksjoner er basert på det jeg har sett av av "top 43" videoer på YouTube. Jeg er fullt klar over at disse videoene ikke vil gi et korrekt bilde på det faktiske resultat og derfor ikke den beste kilden å bruke for å forutse et resultat, men det blåser jeg i, jeg gjør det kun for min egen interesse og underholdning. Jeg syns ikke det blir så spennende med oddsen, jeg syns det kan ødelegge spenningen litt av å følge med på hvor landene plasserer seg på oddsen, derfor går jeg rett til fansen og folket og bruker timevis i flere uker på å se rangeringsvideoer på YouTube og storkoser meg med det. Men uten mer snikk-snakk, her er mine gjetninger over hvilke 10 bidrag fra semi-finale 1 som vi vil få se igjen i finalen:

Aserbajdsjan: føler nesten Aserbajdsjan er selvskreven, de har til dags dato kvalifisert seg hvert eneste år siden deres debut i 2008. Fansens interesse for X My Heart har etter det jeg har sett litt midt på treet, men jeg har likevel god tro på kvalifisering for Aserbajdsjan i år også.
Litauen: Er ikke skråsikker på denne, men Ieva er godt likt og av det vi har sett av opptredenen hennes, tror jeg det blir en flott og stemningsfull opptreden.
Bulgaria: Bulgaria har gjort det enormt godt de to siste årene med Poli Genova og Kristian Kostov, og det tror jeg de vil gjøre i år også. Om det blir topp 5 plassering er ikke godt å si, det er mange favoritter som skal knive om topp plasseringene i år.
Tsjekkia: Mikolas Josef har vært en av fan favorittene i år, dette er så moderne, lekent og friskt at det må bare bli Tsjekkias beste resultat, jeg kan ikke skjønne annet!
Israel: Selvsagt, trenger ikke si mer!
Hellas: Jeg har egentlig en liten knapp på seier til Hellas i år, det skulle ikke forundre meg, i hvert fall tror jeg Hellas fort kan havne i topp 5!
Kypros: Fuego er nok et bidrag som jeg ser for meg kan snuse på seier i år. Utrolig fengende låt og et skikkelig fyrverkeri på scenen.
Finland: Saara Aalto stiller også med en fengende låt og mange liker henne og låten.
Estland: Estland er også en av vinnerkandidatene i år. Fantastisk vakker stemme og sceneshow!
Belgia: De belgiske bidragene har i de siste årene gjort det veldig bra, og det virker det som vil gå godt med Sennek i år. Veldig godt likt bidrag.

Det var 10 bidrag det, men jeg er langt i fra sikker og forventer å få mange feil i mine gjetninger. Ser ikke bort i fra at både Albania, Hviterussland, Østerrike, Kroatia, Makedonia og Sveits kan få finaleplass, men aner ikke hvilke av de 10 jeg da skal bytte ut. Er dessverre ganske sikker på at Island og Irland vil måtte si takk for seg i semi-finalen.

De jeg derimot ønsker med videre, uten påvirkning på hvordan de ligger an og hvor sannsynlig det er at de vil kvalifisere seg er:
Aserbajdsjan
Hviterussland
Bulgaria
Tsjekkia
Israel
Albania
Irland
Finland
Estland
Belgia 
Skulle gjerne også hatt med Island på lista mi. Blir også fornøyd om Kypros, Sveits og Østerrike går videre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Min vurdering: Østerrike, Russland, Kroatia, Latvia, Romania og Danmark

Østerrike: Pænda - Limits Først ut i dette vurderingsinnlegget er Østerrike. De stiller med Pænda og låten Limits. Dette syns jeg er en vel...