Eurovision Song Contest 2018 - Min topp 10

Da er dagen kommet, i kveld skal vinneren av Eurovision Song Contest 2018 kåres. Jeg tror det blir en forrykende kveld med utrolig mange gode bidrag og flere mulige vinnere. Jeg tror det kan bli jevnt og kniving om topp plasseringene. Blant de som kjemper om seier tror jeg kan bli Kypros, Ungarn, Frankrike og Israel. Kanskje til og med Norge vil puste storfavorittene i nakken. Det blir spennende å se. Hvem som vinner er egentlig ikke så viktig for meg, og det er heller ikke så viktig for meg om vi vinner. Jeg gleder meg mest til hele showet og se mine favoritter igjen på scenen og hvilken plassering de ender opp med når stemmene er fordelt.

Etter semi-finalene har min rangeringsliste blitt oppdatert og har fått en ny topp 10 liste.

10. Estland, Elina Nechayeva - La forza 
Elina imponerte meg enormt i semi-finalen, jeg ble helt slått bakken av den utrolige prestasjonen, noe som ga Estland et opprykk fra min 25. plass!
9. Irland, Ryan O'Shaughnessy - Together
Irland beholder sin plassering, og det er en liten bragd i seg selv. Utrolig flott opptreden, og jeg er kjempeglad vi får se Irland i finalen i år.
8. Tyskland, Michael Schulte - You Let Me Walk Alone
Også Tyskland beholder sin plassering i lista mi. Det som skiller Tyskland og Irland er at Tyskland rører meg litt mer.
7. Litauen, Ieva Zasimauskaite - When We're Old
I likhet med Estland suste Litauen oppover lista mi etter semi-finalen. Jeg ble ordentlig imponert, og ble skikkelig rørt og grepet av Ievas opptreden. Litauen har klatra opp 24 plasser på lista mi!
6. Storbritannia, SuRie - Storm
Storbritannia hopper et hakk ned på lista, men ingen skam i det! Jeg liker åpenbart låta omtrent like godt som alltid.
5. Norge, Alexander Rybak - That's How You Write a Song
Norge og Storbritannia har bytta plass. Rett og slett fordi jeg syns Alexander Rybak er fabelaktig på scenen og jeg blir stolt over bidraget vårt.
4. Spania, Amaia y Alfred - Tu canción
De to unge, flotte menneskene fra Spania sjarmerer meg i senk. Det er drømmene søtt og vakkert å se og høre på. Samme plassering som før semi-finalene.
3. Australia, Jessica Mauboy - We Got Love
Vanvittig fengende låt som blir fremført av en fantastisk artist. Det gir Australia en 3. plass på lista mi! Også samme plassering som før semi-finalene.
2. Frankrike, Madame Mosieur - Mercy
Jeg har satt Frankrike ned fra førsteplass til andre plass. Det mikroskopiske som gjør at den ikke er på topp lenger er at man ikke kan vite om teksten og budskapet med mindre man vet det eller kan fransk. Men låten er fortsatt helt fantastisk, den griper meg veldig og de er flotte på scenen.
1. Finland, Saara Aalto - Monsters
Førsteplassen min går til Finland og Saara Aalto. Grunnen til det er at jeg elsker låten, syns hun gjør det kjempebra på scenen og hun har et spennende sceneshow. I tillegg er Saara Aalto en artist fra årets konkurranse som jeg kommer til å høre mye på utenom eurovision-bobla.


Bulgaria og Aserbajdsjan har fått ut av min topp 10 liste. Bulgaria ble en liten skuffelse etter min begeistring for Estland og Aserbajdsjan røk ut i semi-finalen. Slik kom dermed Estland og Litauen inn, to land som jeg hadde plassert langt nede på min rangering av alle låtene. Land som Israel, Danmark, Tsjekkia og Sverige som lå på plass 11-14 klare ikke å imponere like mye. Tsjekkia og Danmark ligger på 11. og 12. plass, mens Sverige og Israel har dumpet ned på min 16. og 17. plass. Bulgaria ligger på 18. plass. Ser ikke bort i fra Bulgaria kan imponere meg litt mer i kveld, ettersom de ikke vil opptre etter Estland igjen. Det skal derimot Norge, så håper Norge ikke blir glemt etter Estland i kveld.

Og med det sier jeg lykke til til alle land, delegasjoner og artister! Litt ekstra lykke til til Alexander Rybak og Saara Aalto!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Min vurdering: Østerrike, Russland, Kroatia, Latvia, Romania og Danmark

Østerrike: Pænda - Limits Først ut i dette vurderingsinnlegget er Østerrike. De stiller med Pænda og låten Limits. Dette syns jeg er en vel...