Andre semi-finale - Vi er med i finalen!

Vi klarte det, vi er med i finalen av Eurovision Song Contest 2018! Gratulerer Norge, Gratulerer Alexander Rybak!

Andre semi-finale ble en spennende affære, men jeg ble ikke helt blåst av banen av kveldens opptredener.

Norge: Alexander og gjengen var de første ut på scenen, og jeg syntes de gjorde en knakende god opptreden. Jeg sikker på at de har enda mer å gå på, så satser på full sprut i finalen, for VI ER I FINALEN!
Romania: Romania syntes jeg også gjorde en god opptreden. Vokalt var det veldig bra. Det som kanskje gjorde at finaleplassen til Romania glapp kan være at trøkket ikke kommer for fullt før halve låta har gått og første halvdel føles veldig lang.
Serbia: Jeg er fortsatt ikke fan, men godt jobba Serbia! Gratulerer med finaleplass.
San Marino: Dette var veldig rart. Hele opptreden var rett og slett merkelig. Men jeg syns jeg de hadde forbedret seg.
Danmark: Skikkelig tøft! Dette kunne danskene, vel blåst og vel fortjent finaleplass!
Russland: Det var helt greit, men det kunne vært bedre.
Moldova: Kjempeartig sceneshow, det var veldig underholdende! Moldova kan være farlige i år, kan fort bli topp 5 dette tenker jeg.
Nederland: Tok meg selv i å "groove" med da Nederland opptrådte, Waylon er veldig god!
Australia: Jadda, Jessica slo til når det som mest gjaldt, kjempeflott opptreden!
Georgia: Gutta gjorde en vakker opptreden.
Polen: Kult, frisk og happy. Likte ikke at det var så fullt på scenen med koristene blant annet.
Malta: Det var noe som skurra litt for meg, og sikkert hos flere siden Malta ble slått ut. Det nådde liksom ikke helt gjennom. Men Christabelle hørtes god ut.
Ungarn: Dette var tøft og overbevisende!
Latvia: Ypperlig vokal, men jeg får ingenting ut av låten. Kjedelig.
Sverige: Godt jobba Sverige! Jeg syns sceneshowet er litt kjedelig og liker ikke at de laget det slik at det skulle se ut som en musikkvideo og ikke en live-opptreden. Men ingenting å si på selve jobben Benjamin Ingrosso gjorde.
Montenegro: Veldig dramatisk, litt fint, litt rart.
Slovenia: Like grusomt som før.
Ukraina: Mélovin har jobba med uttalen, det hørtes godt, og det ble jeg glad for! Utrolig bra sceneshow.

De 10 som ble stemt frem til finalen ble: Norge, Serbia, Danmark, Moldova, Nederland, Australia, Ungarn, Sverige, Slovenia og Ukraina. Jeg er generelt ganske godt fornøyd med kveldens resultat. Slovenia og Serbia hadde jeg klart meg fint uten, men eller bra.

Norge skal opptre i første halvdel av finalen og har fått startnummer 7. Litt skeptisk til plasseringen med tanke på at Estland kommer før oss. Under semi-finalen ble jeg helt overveldet over hvor fantastisk opptreden til Estland var, og Bulgaria, som kom etter Estland, bleknet voldsomt. Fordelen med at Norge havnet i første halvdel er at nesten alle balladene er i første halvdel, og Norge er en av de få feel-good sangene i første halvdel.  Nå er mange øst-europeiske land slått ut, og det blir veldig spennende å se hvordan de vil stemme i finalen. Vil Moldova få alle 12-erne øst-Europa? Vil det i år hjelpe oss at Rybak er født i Hviterussland og har mange fans fra øst-Europa? Svaret får vi på lørdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Min vurdering: Østerrike, Russland, Kroatia, Latvia, Romania og Danmark

Østerrike: Pænda - Limits Først ut i dette vurderingsinnlegget er Østerrike. De stiller med Pænda og låten Limits. Dette syns jeg er en vel...