Andre semi-finale 2018 - forhåndstanker

Så er dagen kommet for andre semi-finale, og i kveld er det Norge som skal i ilden! Alexander åpner kvelden, og blir dermed bidrag nummer 1500 i konkurransen! Så er spørsmålet, vil Alexander kunne ta oss med videre til finalen i år?

Jeg syns ikke det er lett å tippe resultatet av denne semi-finalen heller. Første semi-finale hadde så mange sterke låter og fan-favoritter at det ble kniving om plassene. Kveldens semi-finale mener jeg er mye svakere og at det derfor er mye mer åpent. I kveld tipper jeg foreløpig følgende 10 finalister:

Australia: Australia har hatt gode plasseringer i alle finalene de har deltatt i, og det tror jeg de kan få i år også. Sangen We Got Love som Jessica Mauboy fremfører kommer til liv på scenen. Mauboy tilfører mye til låten. Australias prøver har ikke vært av de beste, men jeg har tro på at Jessica leverer så det gnistrer når det gjelder.
Danmark: Det er nordisk, det er barskt, det er mykt, det er gjennomført. Mange "Vikings" og "Game of Thrones" fans vil like dette.
Sverige: Sverige ikke med i finalen? Det skjer ikke, så populære som svenskene er i Eurovision. Og Dance You Off fortjener det jo også, mye bedre enn mange av de andre sangene i kveldens semi-finale.
Ukraina: De ukrainske bidragene gjør det ofte veldig godt i finalene, og er helt sikker på at det blir finaleplass på Ukraina også i år. De stiller med en spesiell og interessant artist og et godt sceneshow, så de har nok finalebilletten i lomma.
Ungarn: Vi får servert metall, og det vil metallfans være veldig glade for, og jeg har også inntrykk av at mange som egentlig ikke er bevandret i metallverdenen også får litt sansen for dette bidraget.
Polen: Polsk og svensk utgave av JOWST, og vi vet jo de gjorde bra i fjor, så tror det vil gå fint med Gromee og Lukas Meijer i år. De er godt likt, og på enkelte områder syns jeg nesten de gjør det litt bedre enn hva vi gjorde i fjor.
Moldova: Et frisk og humoristisk bidrag fra Moldova. En typisk eurovision sang, elsket og hatet, men jeg tror trioen fra Moldova lett vil klare å ta landet sitt til finalen.
Romania: Her er jeg ikke sikker i det hele tatt, Romania kan nok like gjerne byttes ut med for eksempel Nederland eller Malta, som jeg ikke har med i mine gjettinger.
Montenegro: Heller ikke sikker på Montenegro, men jeg er rimelig sikker på at vi får med oss noen bidrag fra Balkan fra kvelds semi-finale, og da tror jeg Montenegro har bidraget som folk flest vil like, og tidligere slike balkan-ballader fra Montenegro har klart seg i semi-finalene.
Norge: Kommer vi oss ikke videre til finalen så forstår jeg ingenting. Makan til god artist og sceneshow, det er det ikke alle som har i kveld! Samtidig har jeg ikke vært så sikker hittil med tanke på hvor mye negative kommentarer det er å finne på nettet om bidraget vårt. Håper derfor at oddsen er til å stole på, når vi hopper opp og ned på topp 5 på oddsen til å vinne hele greia, da må vi da vel kunne komme oss til finalen i hvert fall! Uansett er jeg kjempestolt over bidraget vårt og elsker det!

Det er de jeg tror mest på kan komme til finalen i kveld. Likevel ser jeg ikke bort i fra at nesten alle av de resterende landene har en grei sjanse til å berge seg. San Marino er det landet jeg har minst tro på. Jeg har vippet litt frem og tilbake med Russland. Den store nasjonen er råsterke i Eurovision, men årets bidrag er ikke spesielt populært eller, i min mening, særlig bra. Ellers tror jeg Nederland, Serbia, Georgia, Latvia, Malta og Slovenia kan ha like så gode muligheter som Romania og Montenegro, de to landene jeg er mest usikker på.

De bidragene jeg derimot gjerne ønsker meg er:

Norge
Australia
Danmark
Georgia
Sverige
Ukraina
Romania
Polen
Moldova
Malta

Lykke til Alexander Rybak og resten av den norske delegasjonen! Dere har Norge i ryggen!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Min vurdering: Østerrike, Russland, Kroatia, Latvia, Romania og Danmark

Østerrike: Pænda - Limits Først ut i dette vurderingsinnlegget er Østerrike. De stiller med Pænda og låten Limits. Dette syns jeg er en vel...