Min vurdering: Nederland, Romania, Russland, San Marino og Serbia

Nederland: Waylon - Outlaw in 'Em
Halvparten av 2014 duoen returnerer til konkurransen med ei skikkelig country låt. Dette mener jeg må være en country sang av god kvalitet som høres ut som den kunne kommet fra USA. Det er ikke et typisk eurovision bidrag, men Nederland har stilt med låter i country sjangeren flere ganger de siste årene med stort sett gode resultat, så ser ikke bort i fra at det kan gå fint for Nederland å kvalifisere seg til finalen også i år. Personlig har jeg mistet interessen for Outlaw in 'Em. Det er god trøkk og jeg tror Waylon vil gjøre fjellstø opptreden. Jeg liker country, men denne gangen kjennes låten for min del malplassert ut i eurovision.

4 poeng.Romania: The Humans - Goodbye
Litt dyster sang, men det kommer seg i løpet av låten, og jeg liker det. Kraftfull sang med vokalist med bra sangstemme. Jeg liker godt celloen. Det tar litt for land tid før det skjer noe i låten. Omtrent halve låta går før bandet kommer, og med bare 3 minutter til rådighet blir det blir det ikke lange stunda med trøkk fra bandet før det hele er over. Litt kleint med "don't cry" delen.

4 poeng.Russland: Julia Samoylova - I Won't Break
Fint for Julia at hun får delta i år etter alt som skjedde i fjor. Sangen er mye bedre enn fjorårets, og jeg liker veldig godt studioversjonen av sangen. Jeg liker godt teksten og budskapet. Jeg er spent på hvordan de vil løse det visuelt på scenen i Lisboa. Julia vil antagelig bli sittende på samme sted, og som kjent er det ingen LED skjerm i bakgrunnen i år. Vokalt har jeg ikke store forventninger. Jeg håper det vil låte bedre enn det var i Moscow Pre-Party, det var en stor skuffelse, og skrekkelig surt under "I Won't Break" delen.

3 poeng.San Marino: Jessika feat. Jenifer Brening - Who We Are
Dette syns jeg faktisk San Marinos beste bidrag, og det sier vel mer enn nok, for dette er langt i fra årets beste bidrag. Jeg likte den litt bedre de første gangene jeg hørte den, så hvis det gjelder flere vil den kanskje tjene litt på det i Lisboa. Rappinga er ikke av det beste slaget, men de skal ha for kvinnelig rapper, det gir et lite snev av girl power. Jeg håper de har jobba med sceneuttrykket siden deres opptreden i San Marinos utvelgelse (som ble avholdt i Slovakia av alle steder). Jeg skjønner virkelig ikke greia med de robotene på scenen oppå de kassene. De bør vekk, men på en annen side er kanskje de noe av det bedre med opptredenen. Jentene har opptrådt ved London Eurovision Party, Israel Calling og Eurovision in Concert, og er ikke spesielt imponert. Jessika og Jenifer har jo omtrent ikke kjemi og kommunikasjon mellom seg på scenen i det hele tatt, og ikke stylet på en matchende måte heller. I Israel for eksempel stod Jessika omtrent på samme flekken mens Jenifer spratt frem og tilbake. Rappinga hørtes ikke særlig bra ut, mange ord som ikke ble tydelig nok, og det har vært litt småsure toner litt her og der. Jeg kan se noen forbedringer, men det er en lang veg å gå for disse jentene.

3 poeng.Serbia: Sanja Ilic & Balkanika - Nova deca
Typisk øst-europeisk med et forsøk på en moderne beat. Det er bra med etniske bidrag, men jeg er ikke fan av dette uttrykket. Har "hørt det før", gammelmodig og tungt. Det er et veldig spesielt bidrag med særpreg så det holder, så det skal de ha ros for. Liker ikke "syte og klage" måten å synge på som jentene gjør i starten av låten. Miksen mellom det etniske og moderne funker ikke for meg. Det blir ei merkelig og slitsom smørje. Det jeg kan like med låten er "na na na" partiet mot slutten, jeg liker lydbildet noen sekunder der. Likevel, det blir ikke mange poeng å få fra meg.

1 poeng.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Min vurdering: Østerrike, Russland, Kroatia, Latvia, Romania og Danmark

Østerrike: Pænda - Limits Først ut i dette vurderingsinnlegget er Østerrike. De stiller med Pænda og låten Limits. Dette syns jeg er en vel...