Min vurdering: Makedonia, Sveits, Australia, Danmark og Moldova

Makedonia: Eye Cue - Lost and Found
Makedonia, ta 1, få 2 ekstra på kjøpet. Makedonia gir oss et bidrag med minst 3 sanger i. Lost and Found blir en passende tittel, det er som om de har plukka med seg helt forskjellige plagg fra en gjenglemt kasse og putta de på seg. Mange liker denne sangen, jeg er ikke en av de, det blir for rotete for min smak. Jeg liker de forskjellige delene hver for seg, men når de er satt sammen så faller jeg helt av. Det Eye Cue skal ha ros for er at de er flinke live og at de forskjellige stilartene i løpet av sangen funker bedre med overgangene de har.

4 poeng.Sveits: ZiBBZ - Stones
Jeg blir ikke helt klok på Sveits sitt bidrag i år. Jeg syns sangen er kul, men den høres på et vis litt utdatert ut. Sangen har god kraft og Coco leverer sterkt med sine vokal og tilstedeværelse på scenen. Det jeg har sett live fra pre-parties har være gode prestasjoner. Søskenparet har god energi, utstråling og innlevelse på scenen. Men likevel blir det ikke hæla i taket her i gård'n. Noe manger. Det blir ikke interessant nok og jeg lar meg ikke rive med. Jeg liker de to veldig godt, og håper at de vil imponere meg litt mer i semi-finalen.

5 poeng.Australia: Jessica Mauboy - We Got Love
Australia blir første land ut fra 2. semi-finale som jeg skal vurdere. Ved de første lyttingene var stemningen min litt lunken. Tenkte at dette var en fin og moderne sang, men ikke noe mer enn det. Kanskje Australias svakeste bidrag. Flere uker har nå godt og jeg tar tilbake hvert eneste ord. We Got Love er kanskje veldig typisk og generisk, men jaggu meg er den fantastisk fengende. Jessica fremfører sangen utrolig bra og tilfører sangen enormt mye. Dami Im vil nok være min absolutte favoritt fra Australia en god stund ennå, men jeg tror sannelig Jessica Mauboy smetter seg på andreplass bak Dami. Mauboy har imponert og overbevist meg til de grader. Jeg syns live opptredenene hennes har vært bedre enn studio versjonen og jeg håper og tror det vil fortsette i Lisboa. Dette kan bli en av kveldens vinnere i 2. semi-finale.

12 poeng.Danmark: Rasmussen: Higher Ground
Danmark kjører vikingstil i år, men denne danske vikingen er ikke ut etter å plydre og sloss. Jeg liker veldig godt kombinasjonen av det røffe uttrykket, de dype basskoristene, Rasmussens myke stemme og teksten om å legge våpnene ned. Sangen gir meg også en episk, selvsikker og motiverende følelse, man føler man er klar for en hver utfordring. Rasmussen leverer godt på scenen, og sangen funker bra både med og uten viking effekter, så jeg har stor tro på Danmark i år.

7 poeng (puster 8'ern i nakken).Moldova: DoReDos - My Lucky Day
Hva i huleste er dette for slags gammelt rask fra 2000-tallet? Det var første inntrykket. Jeg hadde altså ikke mange gode ord å gi Moldova, men så, litt etter litt har trioen klart å sjarmere meg. Et av årets guilty pleasure bidrag. Det som redder låten er at de er veldig flinke live. De har gode stemmer og det vises at de vil noe med bidraget. Det er ikke bare et tullebidrag, men et bidrag med humor, glede og glimt i øyet. Skulle ønske "dam di da da" partiet på slutten av låten varte lengre, noe av det beste med låten. For øvrig Maricica, jenta i trioen, minner meg om programleder Gunhild Dahlberg.

6 poeng.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Min vurdering: Østerrike, Russland, Kroatia, Latvia, Romania og Danmark

Østerrike: Pænda - Limits Først ut i dette vurderingsinnlegget er Østerrike. De stiller med Pænda og låten Limits. Dette syns jeg er en vel...