Min vurdering: Kroatia, Kypros, Finland, Hellas og Irland

Kroatia: Franka - Crazy
Kroatia er et av de landene som plasserer seg veldig lavt på min topp 43 liste i år. Crazy opplever jeg som en tung og seig sang og innenfor en sjanger jeg ikke lytter noe særlig til. Liker ikke spesielt godt måten hun synger på og snakkinga i sangen, men selve stemmen hennes er fin. Det Kroatia får poeng for er at jeg kan høre det er en god produksjon bak låta. Hele stilen, musikken og teksten går godt sammen.

2 poeng.Kypros: Eleni Foureira - Fuego
Dette er en kul og frist låt som helt sikkert kommer til å gjøre det godt. Det etniske i låten frisker den opp. En sang for sommer og høyt volum. Likevel når det foreløpig ikke helt toppen for meg. Jeg kjenner ikke til artisten fra før av, har ikke satt meg veldig inn i musikken hennes og hvordan hun opptrer live, så jeg ser frem til å se hva Eleni har å tilby i mai. Foreløpig, tross flammer og "fuego",  syns jeg det blir litt kjølig. Jeg hører og ser ikke mye originalitet og personlighet, det håper jeg vi får se mer av.

6 poeng.Finland: Saara Aalto - Monsters 
Finland, dette er innertier, om ikke innerTOLVER! Hadde jeg kunne stemt i første semi-finale, så hadde det blitt på Saara Aalto og Monsters, dette er en av mine favoritter i år. Sangen fenger veldig, en ordentlig kul poplåt. Saara har en utrolig spesiell og flott stemme og hun har en sprudlende utstråling. Selve opptredenen hennes i Finland var ikke helt optimal, men jeg synes hun har forbedret seg veldig etter det jeg har sett fra årets pre-parties. Aalto var med i britiske x-factor i 2016 hvor hun kom helt til finalen. Der hadde hun mange fantastiske opptredener, og det er derfor ingen tvil om at Saara vil være i stand til å eie scenen i Lisboa. Jeg er også sikker på at Saara Aalto vil være en artist jeg kommer til å følge mer på i årene som kommer.

12 poeng.Hellas: Yianna Terzi - Oniro mou
I år stiller Hellas med en mystisk og dramatisk låt. Jeg liker språket og det etniske veldig godt, og refrenget er stilig. Uten å se på oversettinga forstår jeg absolutt ingenting og aner ikke hva det synges om. Med litt mer forståelse for teksten blir det litt i overkant dramatisk for min smak. Den er spennende å høre på et par ganger, men det blir kjedelig i lengden. Det er langt i fra en dårlig sang, men den griper meg ikke nok til å gi den høye poeng.

4 poeng.Irland: Ryan O'Shaughnessy - Together
I de siste årene har Irland slitt i konkurransen, og det er jeg stygt redd for de vil gjøre i år også under den harde semi-finalen de er plassert i. Det syns jeg er veldig synd, for dette er et bidrag jeg liker veldig godt. Nydelig sang og video, Ryan har en stemme med særpreg og teksten er vemodig.
Min opplevelse av hele låta blir nok litt farget av videoen, og den får vi jo ikke se på scenen i Lisboa, derfor jeg håper de overfører et fint, dansende par over på scenen. Samtidig har Ryan vist gjennom sine opptredener i London, Tel Aviv og Amsterdam at han kan levere på scenen, og jeg synes nesten låten blir enda bedre fremført live. Jeg håper på et mirakel for Irland!

8 poeng.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Min vurdering: Østerrike, Russland, Kroatia, Latvia, Romania og Danmark

Østerrike: Pænda - Limits Først ut i dette vurderingsinnlegget er Østerrike. De stiller med Pænda og låten Limits. Dette syns jeg er en vel...