Min vurdering: Albania, Aserbajdsjan, Hviterussland, Belgia.

Albania: Eugent Bushpepa - Mall
Albania sender en mannlig artist etter flere år med kvinnelige vokalister, og det er veldig forfriskende. Jeg liker Mall godt, sangen har et fint driv og Bushpepa har en veldig god vokal. Jeg får litt disney vibber av sangen, men det er ikke noe som trekker ned på min vurdering og mening om sangen. Jeg har tro på at det kan bli bra live i Lisboa, men håper gjerne på litt mer trøkk og dynamikk live, og at han spiller med band og ikke står der alene på scenen.

Poeng 1-12: 6 poeng.Aserbajdsjan: Aisel - X My Heart
Jeg synes Aserbajdsjan som alltid leverer godt. Det er en ulik sang fra det de sendte i fjor, men jeg foretrekker absolutt årets bidrag, selv om det er av det generiske slaget. Det er en feel-good og positiv sang som har vokst veldig på meg fra første gjennomlytting. Refrenget er veldig sterkt, men med noe enkel og absurd tekst. Kunne gjerne ha tenkt med noen uforutsette elementer i produksjonen eller bruk av etniske instrumenter.

I skrivende stund har Aisel deltatt på to pre-parties, i Moskva og i Israel. I Moskva syns jeg det var skuffende å se og høre den live. Etter å ha sett opptreden hennes i Israel ble jeg derimot mer positiv, det var en mye sterkere opptreden og hun viste at hun er en god artist og kan bevege seg på scenen.

Poeng 1-12: 8 poeng.Hviterussland: Alekseev - Forever
Førsteinntrykket mitt av Forever var ikke særlig godt. Jeg syntes sangen hadde et uhyggelig utrykk, noe som man helst vil holde seg vekke fra. Likevel, litt etter litt lokket sangen meg mer og mer interessert og jeg ble dratt inn i sangen og stemningen. Jeg likte stemmen hans godt og alt passet veldig godt sammen i sangen. Jeg søkte opp et par opptredener han hadde gjort av sangen, uten at det var lett å bli klok på. Noe var elendig og noe var mye bedre.
Til nå, 13.04, har Alekseev vært med på ett pre-party, Israel Calling. Der fikk vi høre en ny versjon av sangen hans, nå har den fått et mer ballade preg over seg, spesielt i første halvdel av låta. Jeg kan se for meg at det vil være lettere for han å fremføre den nye versjonen. Det funker, men jeg foretrakk den tidligere versjonen hans, jeg syns med den nye vrien i første halvdel av sangen blir det litt rotete og mister litt av den uhyggelige, men forlokkende stemningen som jeg likte.

Poeng 1-12: 5 poeng.Belgia: Sennek - A Matter of Time
"Belgia har flere år nå sendt bidrag av høy kvalitet. I år er intet unntak, men jeg er ikke spesielt fan av Belgias bidrag i år. Sangen hører til i en sjanger jeg ikke har stor sans for og hører veldig lite på. Det beste med låten er refrenget, men det tar veldig lang tid før refrenget kommer. En kjedelig låt jeg nesten ikke orker å høre ferdig. Utenom vers og refreng er det ikke mye som skjer.
Også Sennek deltok ved Israel Calling. Det er lite å sette finger på hennes live opptreden, hun kan synge og leverer med innlevelse, men jeg liker det ikke bedre av den grunn."

Dette skrev jeg for et par uker siden, ikke akkurat den mest positive omtalen, men nå må jeg sluke noen av ordene mine. Helt plutselig har jeg begynt å like sangen veldig godt. Nå liker jeg at det ikke er så mye som skjer, jeg liker stemningen og de musikalske elementene i sangen. Også liker jeg veldig godt Sennek.

Den fikk først to poeng, men nå har den hoppet opp på...
Poeng 1-12: 7 poeng!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Min vurdering: Østerrike, Russland, Kroatia, Latvia, Romania og Danmark

Østerrike: Pænda - Limits Først ut i dette vurderingsinnlegget er Østerrike. De stiller med Pænda og låten Limits. Dette syns jeg er en vel...