Topp 10, Melodi Grand Prix 2018

Det er en uke igjen til den store finalen i Melodi Grand Prix, om en uke blir det klart hvem som skal representere Norge i årets Eurovision Song Contest 2018. Artistene og sangene har vært ute omtrent i en halvannen måned, og det er klart for å se hvor sangene legger seg på min personlige topp 10 liste. Hvilke sanger liker/liker jeg ikke? Hva syns jeg om bidragene etter nesten to måneder siden de ble lagt ut? Hvem mener jeg burde vinne Melodi Grand Prix?10.  Vidar Villa - Moren Din
Melodien er veldig fengende, det skal den ha, men der stopper mine positive ord om dette bidraget. Synd at dette er den eneste sangen med norsk tekst. Kvalm og barnslig tekst. Jeg gremmes om denne vinner, men i det minste vil ikke resten av Europa skjønne teksten. Med mindre de bruker Google Translate.

9. Ida Maria - Scandilove 
Et par småting jeg liker med denne sangen, men generelt sett er jeg ikke overbegeistra over det jeg hører. Tror live opptredenen kan bli mer autentisk og annerledes enn hvordan den innspilte versjonen høres ut, men om jeg tror jeg vil like sangen bedre, det tviler jeg på. Ida Maria er en kul artist i det minste da!

8. Charla K - Stop The Music
Liker sangen, men interessen min for sangen har ikke vært helt der den bør være. Den skiller seg ikke mye ut og det blir litt kjedelig å høre på den flere ganger. Men Charla K synger fint.

7. Nicoline - Light Me Up
Tenker mye det samme om denne som med Stop The Music, forskjellen er at Nicolines sang er friskere og en låt med mer up tempo. Fin pop låt, men ikke helt innertier i MGP for min del.

6. Alejandro Fuentes - Tengo Otra
Spennende med spansk og tropiske rytmer fra Alejandro Fuentes med hans myke, flotte stemme. Skulle bare ønske litt mer variasjon i sangen og mer tydelig refreng som hadde festet seg som superlim på hjernen.

Topp 5. Det er vanskelig å plassere de siste fem bidragene, mine topp fem favoritter. Jeg liker alle de fem sangene veldig godt. Plass 5-3 kan bli snudd på hodet, og jeg er like fornøyd med lista mi. Live opptredene vil nok også ha litt å si, men hvordan de blir vet man jo selvfølgelig ikke ennå. I tillegg tenker jeg også på hvor stor mulighet hver sang har i Eurovision. Jeg har ikke sett eller lest mye om meningene om sangene hverken her i Norge eller utover landegrensen, så mine antakelser blir bare basert på min egen intuisjon.

5. Stella Mwangi & Alexandra Rotan - You Got Me
Frisk og fengende sang. Jeg er spent på hvordan den vil bli i spektrum. Jeg tenker litt på en duracell kanin når jeg hører på sangen, den kan til tider være litt for energisk og spretten. Men med en god scene opptreden tror jeg denne kan vinne MGP og gjøre det godt i Europa.

4. Rebecca - Who We Are 
Veldig fin sang med et viktig og nydelig budskap. Det er interessant å høre på gjennom hele sangen og jeg liker bruken av dynamikk. Tror også denne er en sterk vinnerkandidat og kan gjøre det godt i ESC.

3. Tom Hugo - I Like I Like I Like
Jeg elsker sanger i denne sjangeren, skikkelig feel-good sang. Jeg tenker dette kan være en underdog og jeg håper at live opptredenen lever opp til forhåpningene mine. Ikke en type sang vi har sett mye av i Eurovision de siste årene, så jeg er litt usikker på hvor stor suksess den kan ha i Eurovision.

2. Aleksander Walmann - Talk To The Hand
Jeg kunne like gjerne plassert Talk To The Hand helt på topp. Walmann og Rybak deler min første plass, men er det topp 10 liste, så er det topp 10 liste. Grunnen til at Talk To The Hand havner på nr. 2 er basert på sceneshowet begge av de to tidligere MGP vinnerne har vist før. Grab The Moment hadde ikke det mest spennende sceneshowet, men det funka på den låten. Opptredenen til Talk To The Hand bør skille seg fra Grab The Moment. Om Europa vil like Talk To The Hand minst like godt som Grab The Moment og hva Europa vil tenke om eventuelt to år på rad med Walmann er jo heller ikke godt å si, men Aleksander Walmann er uansett en kjempeflott artist til å representere Norge og han kan dra fordel av å ha vært med i Eurovision i 2017. Sangen syns jeg er utrolig bra og fengende, en sang som vil forbli i spillelista mi i lang tid uavhengig av hvordan det går i spektrum om ei uke.

1. Alexander Rybak - That's How You Write A Song
Som nevnt, kunne likså godt vært på min 2. plass, men Rybak tar det lengste strået på bakgrunn av at jeg tror opptredenen hans kan bli bedre enn Walmanns. Jeg elsker sangen og er stor fan av Alexander Rybak, men det er litt skremmende å tenke på den store fallhøyden. Suksessen med Fairytale for 9 år siden sitter sterkt i minne for mange, og det vil bli sammenlikninger i øst og vest mellom Alexanders to MGP låter. Jeg ønsker gjerne at Rybak vinner MGP, uten at jeg forventer reprise på 2009, men det hadde vært så ufatterlig trist om That's How You Write A Song ble en flopp og et eneste stort nederlag i Eurovision. Han har mange fans i Europa, men man vet jo aldri. Uansett, sangen er fantastisk fengende og i likhet med Talk To The Hand vil That's How You Write A Song følge med meg lenge uansett hvordan resultatet blir.

Lykke til, alle 10 artister!
Aleksander og Alexander, jeg heier på dere!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Min vurdering: Østerrike, Russland, Kroatia, Latvia, Romania og Danmark

Østerrike: Pænda - Limits Først ut i dette vurderingsinnlegget er Østerrike. De stiller med Pænda og låten Limits. Dette syns jeg er en vel...