Nasjonale utvelgelser

I disse tider og ukene fremover velges det ut Eurovision deltakere over hele Europa. Jeg følger ikke veldig mye med de nasjonale utvelgelsene, liker best å høre alle sangene samtidig når alle låtene er sluppet for å gi alle bidragene lik sjanse, at jeg ikke har lagt meg opp noen mening om enkelte sanger lang tid før andre. Også er det litt kjipt om jeg skulle like et bidrag kjempegodt, men så er det et helt annet bidrag som trekker det lengste strået. Da lever jeg etter uttrykket "det man ikke vet har man ikke vondt av". Likevel får jeg med meg noen smaksprøver fra enkelte land. Tidligere i år for eksempel med Frankrike. Der ble vinneren en annen enn min favoritt, litt skuffende, men når tiden kommer til at jeg begynner med gjennomhøring av låtene stiller jeg med åpent sinn igjen. 

Om noen dager skal blant annet Sveits og Storbritannia velge sine ESC representanter. Har hørt små klipp fra sangene som skal kjempe om en plass i ESC 2018. Begge landene syns jeg har mange sterke bidrag. Fra Sveits holder jeg foreløpig en knapp på Alejandro Reyes - Compass og Zibbz - Stones. Fra Storbritannia liker jeg best Asanda - Legends. Men, det er blitt sagt før, og jeg sier likevel igjen, hvorfor kan ikke Storbritannia noen mer kjente artister? Det landet med så mange flotte artister og så sterk popmusikk historie! Er det sånn at det blir sett ned på å bli med på Eurovision, og hvorfor det? Eller er det sånn at uansett hvem Storbritannia sender til ESC så vil resultatene blir litt lunkne? Bare noen tanker og spekulasjoner fra meg. 

Klipp av de sveitsiske og engelske bidragene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Min vurdering: Østerrike, Russland, Kroatia, Latvia, Romania og Danmark

Østerrike: Pænda - Limits Først ut i dette vurderingsinnlegget er Østerrike. De stiller med Pænda og låten Limits. Dette syns jeg er en vel...