Introduksjon

Hei! Velkommen til Eurovision bloggen min. Her vil jeg skrive personlige innlegg om det som opptar meg med Eurovision. Skriver bloggen først og fremst for min egen glede, men setter pris på og håper den vil interessere eventuelle lesere også. Har også en youtube-kanal, twitter og instagram som er linket til høyre på bloggen. Der poster jeg innlegg på engelsk. Holder meg hovedsakelig til norsk på bloggen, men om jeg ser at flere utenfor Norge er innom på bloggen vil jeg vurdere å gå over til engelsk også her.

Litt om meg. Jeg er 25 år og har vært fan av eurovision så lenge jeg kan huske. Første eurovision minne er fra 2000 da Norge deltok med Charmed - My Heart Goes Boom. En skikkelig barndomsfavoritt! Var ikke særlig begeistret for vinneren dette året, The Olsen Brothers med Fly on The Wings of Love. Hvordan kunne to gamle karer vinne over "My Heart Goes Boom"?! Skjønner det litt bedre nå som voksen! Men uansett vil alltid "My Heart Goes Boom" være en av mine favoritter fordi jeg har så mange fine barndomsminner knyttet til sangen.
De neste årene med Eurovision husker jeg ikke like mye av, men husker mgp vinnerne og esc vinnerne fra årene i løpet av tidlig 2000-tallet.Interessen for esc blomstret opp i 2009. Dette året ble jeg mer oppmerksom på youtube og fant flere videoer av årets bidrag der som jeg så på i forkant av finalen. Kunne nesten ikke tro tallene stemte på seertallene på videoene av Fairytale! Kunne virkelig Norge ha en sjanse til å vinne dette året?
Finalen i 2009 ble en utrolig magisk kveld jeg aldri vil glemme.I de neste årene ble interessen min større og større. Jeg begynte å lage skjemaer der jeg førte opp hvilke sanger jeg likte/ikke likte, hvilke jeg ville ha med finalen og de jeg ikke ville skulle komme seg til finalen. Jeg begynte å se andre fans sine youtube videoer med rangering av alle sangene for hvert år og skrev ned alle topp 10 plasseringene inn i egne skjemaer, og jeg har selv laget slike youtube videoer noen år nå.

Nå har jeg altså tatt interessen et steg til videre ved å opprette denne bloggen hvor jeg vil legge ut mye av det jeg har skrevet ned i notatbøker og word-dokument om eurovision.

Bilde jeg tegnet i 2017, inneholder sitater i fra flere sagner i fra fjorårets bidrag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Min vurdering: Østerrike, Russland, Kroatia, Latvia, Romania og Danmark

Østerrike: Pænda - Limits Først ut i dette vurderingsinnlegget er Østerrike. De stiller med Pænda og låten Limits. Dette syns jeg er en vel...